Καλώς ήρθατε ! Ορισμένες κατηγορίες περιεχομένων δεν λειτουργούν προσωρινά, ή δεν είναι "πλήρεις". Foreigners are kindly requested to click : "Translated" at the above table of contents.
Ταραμοσαλάτα
Η ταραμοσαλάτα είναι από τις πιο «παρεξηγημένες» σαλάτες. Θεωρείται απλή αλλά δεν είναι !... Μια συνταγή λοιπόν για γνήσια όσο και πικάντικη ταραμοσαλάτα είναι αυτή, που επειδή είναι «ανδρική» - κι όχι με το «μάτι», ή όσο πάρει ! , αν την τηρήσετε «κατά γράμμα», θα πετύχει σίγουρα και θα αρέσει («τσιμπάει» και τραβάει ποτό ! )
ΥΛΙΚΑ ( για 3 , περίπου, μερίδες «εστιατορίου» )
100-110 γραμμ. λευκό ταραμά-«σπυρωτό» ( όχι πολτοειδή )
2 φέτες άσπρου ψωμιού-ξεραμένες ( χωρίς την κόρα τους ) – ΟΧΙ βρεγμένες
150 γραμμ. καλαμποκέλαιο καλής ποιότητας ( 2 γεμάτα ποτηράκια ρετσίνας )
20-30 » χυμό φρέσκου λεμονιού ( ¼ ποτηριού ρετσίνας )
1 κουταλιά της σούπας ξύδι (καλύτερα : με estragon )
1 μεσαίο κρεμμύδι-ξερό
10-12 φύλλα ψιλοκομμένα μαϊντανού, χωρίς τα κοτσάνια.
½ κοφτό κουταλάκι γλυκού λευκοπίπερο ( ή 7-8 στροφές από μύλο )
Ετοιμασία
Τα βάζουμε όλα μαζί στο blender-άκι και το δουλεύουμε για 4-5΄ λεπτά περίπου : μόλις αρχίζει να σφίγγει ( να «δένει» ) : είναι έτοιμη. ΟΧΙ πολύ περισσότερο γιατί μπορεί και να κόψει.