Καλώς ήρθατε ! Ορισμένες κατηγορίες περιεχομένων δεν λειτουργούν προσωρινά, ή δεν είναι "πλήρεις". Foreigners are kindly requested to click : "Translated" at the above table of contents.

ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ... ΕΝ ΔΗΜΩ

Μακεδονία, 03.03.2006
Ο Θέμης Λιβεριάδης γράφει

Γηράσκω αεί διδασκόμενος...Θέλω να πω ότι μετά το προηγούμενο «Οκλαδόν», στο οποίο παρέθεσα 32 τουλάχιστον λόγους που μια μπύρα είναι προτιμότερη από μια γυναίκα ( ! ), δέχθηκα αρκετά μηνύματα από, γνωστούς και άγνωστους ( ανάμεσα τους βέβαια και αρκετές...φεμινίστριες ).
Εγώ «κατέφυγα» σ' αυτό το κείμενο σαν αντίδραση, ή σαν απόδραση, από αυτά που συνηθίσαμε να θεωρούμε «σοβαρά» θέματα, όπου πρέπει διαρκώς να αναμασούμε τα ίδια και τα ίδια, σε μια «μάταια» διαλεκτική προσπάθεια να επιβεβαιωθούμε σαν «πολιτικά όντα», ενώ τελικά είμαστε «πολιτικά ζώα», μια κι η εκάστοτε εξουσία λειτουργεί ως «του κουφού η πόρτα». Φαίνεται όμως ότι δεν είμαι ο μόνος που το «έριξα στην τρελή»...Πώς αλλιώς εξηγείται ότι αυτήν τη φορά δέχθηκα περισσότερα μηνύματα, αυθόρμητα και με χιούμορ...Άλλη μια ένδειξη ότι πολύς κόσμος μπούχτισε πια από ψέματα και σοβαροφάνεια.
Ωστόσο, σήμερα θα κάνω πάλι μια μικρή «στροφή» στα «κοινά» - ή στα του «Δήμου», απ' τη δική μου βέβαια οπτική γωνιά. Η αφορμή μου δόθηκε από χθεσινό τηλέφωνο φίλου, που έλεγε πως τα προγνωστικά στην πόλη «μας» βγάζουν με διαφορά τον ίδιο πάλι Δήμαρχο. Μένω βέβαια εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια στην Αθήνα αλλά «το αίμα νερό δε γίνεται»...Αγαπώ τη γενέθλια πόλη και την «μαλώνω» για τα στραβά της ακριβώς γιατί την πονάω...
Εδώ λοιπόν διαπιστώνει κανείς, μακράν από «μικροκομματικές» εμπλοκές, ένα άλλο κακό σύνδρομο της αποκαλούμενης... συμπρωτεύουσας. Την μονότονη έως ανιαρή εμμονή της σε κάποιο «συντηρητισμό», που καταντά όχι μόνο ανασχετικός, αλλά και επιζήμιος... Η θέση του Δημάρχου σε μια πόλη που «σέβεται» τον εαυτό της πρέπει να είναι αποκλειστικά θέμα προσωπικής επιλογής. Θυμάμαι από το Ασβεστοχώρι, όπου έζησα λίγα χρόνια, κάτι που τότε με ξάφνιασε ευχάριστα. Επώνυμα πρόσωπα, μέλη του «ΚΚΕ», ψήφιζαν «δεξιό» κοινοτάρχη, γιατί εκτιμούσαν πως ήτανε σωστότερη επιλογή για το χωριό.
Απ' όσα γνωρίζω και πιστεύω αυτήν τη φορά «προσφέρεται στο πιάτο» της πόλης μια ιδιαίτερα πολύτιμη επιλογή που λέγεται : Γιάννης Μπουτάρης
Για όσους με ξέρουν είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου είναι εντελώς ανεξάρτητη από φιλία και «κομματικά». Είναι ... απλούστατα – κι ας μην θεωρηθεί περιαυτολογία : έκφραση...καλού γούστου ! Οι πιο αντικειμενικοί ας αναλογισθούνε ποια ήταν η πορεία : «τα έργα και οι 'μέρες» αυτού του «ανεξάρτητου» ανθρώπου.
Μπορεί - ας πούμε, να είναι συμπαθής ο Παπαγεωργόπουλος. Αλλά δοκιμάστηκε... Δεν έφτασε - ούτε τώρα, ο καιρός για μια αλλαγή, που πρώτιστα θα σπάσει επιτέλους τις κομματικές αλυσίδες και τροχοπέδες ;
Κι έπειτα...καλό είναι να έτρεξες κάποτε «φτερωτά» 100 και 200 μέτρα , αλλά δεν αξίζει τουλάχιστο ένα «χειροκρότημα» σε κάποιον που τρέχει διαχρονικά σε «μαραθώνιο» ;

( Ο Θέμης Λιβεριάδης είναι ποιητής – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

Γονική Κατηγορία: Περιεχομενα
Κατηγορία: Χρονογραφηματα